„Fiat“ išplėtė keleivinių ir komercinių gamą su Scudo ir Ulysse

„Fiat“ išplėtė keleivinių ir komercinių gamą su Scudo ir Ulysse

„Fiat“ gamintojas pristatė „Scudo“ ir „Ulysse“ komercinius ir keleivinius automobilius, kurie bus varomi, tiek vidaus diegimo, tiek elektrinėmis jėgainėmis.

Anot Fiat atstovų Lietuvoje, prekyba gamintojo naujienomis bus pradėta jau šių metų gale, o vairuotojams bus pasiūlytos kelios skirtingos jų versijos.

„Tai bus, tiek keleiviniai, tiek komerciniai automobiliai, dar kartą sustiprinsiantys gamintojo pozicijas pasaulio automobilių rinkose“, – sako „Autobrava Motors“ direktorius Gintas Bliuvas.

Naujasis „Fiat Ulysse“, bus skirtas, tiek didesnėms šeimoms, tiek verslo kelionėmis, jame bus montuojamos 9 arba šešios sėdimos vietos. Tuo tarpu komercinis „Scudo“ debiutuos net trimis skirtingomis versijomis– kombi, mikroautobuso ir atvira kabina.

Abiejų modelių pilnai elektrinės jėgainės sieks 134 hp (100 kW / 136 PS) galią, o vairuotojai galės rinktis tarp 50 kWh ar 75 kWh talpos baterijų.

Tuo tarpu vidaus diegimo varikliai bus tik dyzeliniai, komplektuojami ne tik su mechaninėmis, bet ir su 8 pavarų automatinėmis dėžėmis bei varomi priekiniais ratais.

Abu modeliai bus gaminami ant EMP2 platformos, skirsis nuo kitų panašių modelių išorės dizainu ir praturtinta vidaus įranga, kurią gamintojas pristatys kiek vėliau.

2022 „Fiat Ulysse“ ir „Scudo“ bus gaminami „Stellantis Horain“ gamykloje Prancūzijoje, kurioje ilgus metu vyko glaudus gamintojo bendradarbiavimas su Prancūzijos automobilių gamintojais. Planuojama, kad užsakymai naujiems „Scudo“ bei „Ulysse“ bus pradėti priiminėti tarp šių metų galo ir kitų metų pirmo ketvirčio.