2022 m. metų furgonas Anglijoje – „Fiat Professional Ducato“

2022 m. metų furgonas Anglijoje – „Fiat Professional Ducato“

Anglai „Fiat Professional Ducato“ išrinko 2022 m. furgonu, kuris dėl šio titulo rungėsi kartu su „Ford Transit Custom“ ir „Suzuki Jimny Commercial“.

Anot „Autoexpress“ portalo Jungtinėje Karalystėje, furgonų rinkai šiemet apibūdinti tinkamiausias žodis yra evoliucija.

„Gamintojai stengiasi modelius priartinti prie naujausių technologijų ir kartu išlaikyti ar net pagerinti vartotojams įprastą apkrovą ir talpą. Naujausias „Fiat Professional Ducato“ yra puikiausias to pavyzdys, būtent todėl jam atiteko 2022 m. metų furgono apdovanojimas“, – pažymi rinkimus organizavęs portalas.

Be atnaujinto „Fiat Professional“ logotipo automobilio priekyje, aštuntos kartos „Ducato“ iš esmės atrodo labai panašus į savo pirmtaką. Taip yra todėl, kad jam panaudotas tas pats korpusas, tačiau jame ne tik nauja važiuoklė, bet ir gausu naujausių technologijų.

„Atnaujintą 2,2 litrų „Multijet 3“ dyzelinį variklį galima rinktis vieną iš trijų: 118, 138 ir 178 AG. Šis veikia efektyviau nemažindamas galios, o naujoji devynių greičių automatinė pavarų dėžė (montuojama modeliuose su dviem galingesniais varikliais) reaguoja dar geriau ir veikia dar sklandžiau nei ankstesniame modelyje“, – apie technologinius pokyčius naujausiame „Ducato“ pažymi „Fiat Professional“ atstovybės Lietuvoje vadovas Arnoldas Ardzevičius.

„Ducato“ furgonų talpa siekia nuo 8 iki 17 kubinių metrų. Be to, „Fiat Professional Ducato“ gali būti naudojamas ne tik krovinių, bet ir keleivių pervežimui. Tam yra sukurtos specialios modelio versijos“, – pažymi Anglijos komercinių automobilių konkurso organizatoriai.

Konkurso organizatoriai taip pat žavėjosi ir furgone esančiomis technologijomis, kurios beveik nesiskiria nuo talpinamų lengvuosiuose automobiliuose.

„U-Connect“ informacinė pramogų sistema, didelės raiškos 10 colių liečiamas ekranas su palydovine navigacijos sistema, septynių colių skaitmeninis prietaisų skydelis. O kur dar „Apple CarPlay“ ir „Android Auto“ palaikymas“, ¬– paskelbdami jį metų furgonu nurodė britai.

„Ducato“ pasižymi dar įspūdingesniu saugos paketu, o kai kurios jo funkcijos dideliame furgone įdiegtos pirmą kartą. Vairuotojai gali rinktis eismo juostos kontrolės ir centravimo sistemą, autonominio avarinio stabdymo sistemą, kuri padeda lengviau pastebėti pėsčiuosius ir dviratininkus, adaptyvią automatinio greičio palaikymo sistemą su spūsčių funkcija, 360 laipsnių parkavimosi kameras, kad manevruoti su „Fiat Professional Ducato“ būtų taip pat paprasta, kaip ir su mažesniu furgonu.